oroszbarát

Mentőautóra lőttek oroszbarát szakadárok, egy ember meghalt

Oroszbarát kelet-ukrajnai szakadárok automata fegyverekkel rálőttek tegnap az ukrán fegyveres erők egy mentőautójára Luhanszk megyében, az orosz határ közelében; egy katona életét vesztette, egy másikat pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba - közölte ma a megyei kormányzói hivatal sajtóosztálya.

Tovább szakadozik-e Ukrajna a népszavazások után?

Népszavazást tartanak ma Ukrajna két megyéjében is az oroszbarát szakadárok által kikiáltott népköztársaságok államiságáról. Az orosz hírforrások magas részvételről számolnak be. A referendumot többek között nem ismeri sem az Egyesült Államok, sem az Európai Unió. Kijev felhívta a figyelmet, hogy a szeparatista, törvénytelen népszavazásoknak semmiféle jogi következményük nincs az ország területi egységére nézve.

Oroszbarát provokációk

Nem csitul a feszültség Kelet-Ukrajnában, ahol oroszbarát szakadárok egyelőre ellenállás nélkül foglalnak el középületeket. A nemzetközi közösség a krími helyzet megismétlődésétől tart, ám a diplomáciai megoldás is távoli.

Ukrajnát visszalökik Oroszország karjaiba

Az ukrán külügyminiszter szerdán azt bizonygatta, hogy Julia Timosenko volt miniszterelnök 7 évi börtönre ítélésének nem lesz hatása az ország Nyugattal való kapcsolatára. Ám a The Moscow Times által megkérdezett elemzők szerint egyértelmű, hogy a döntéssel Ukrajnát "visszalökik" Oroszország karjaiba.
1
Világgazdaság Piactér