VHT

Áprilisban nagyot esett az élő sertés ára

A koronavírus-járvány hatása megmutatkozik a sertéságazatban is: a napokban már a korábbi rekordszintű áraknál lényegesen kevesebbet fizettek a vágóhidak az élő sertésért – tudta meg a Világgazdaság.

Kormányzati mentőakcióra várnak

Bár még csak vaddisznókban mutatták ki az afrikai sertéspestis vírusát, már mérhetők a sertéságazatot ért gazdasági károk.

Kormányzati mentőakcióra várnak

Bár még csak vaddisznókban mutatták ki az afrikai sertéspestis (ASP) vírusát, már mérhetők a sertéságazatot ért gazdasági károk. Az exportőrök alternatív piacokat keresnek az éves húskivitel egyharmadának, a termelők pedig jó ideig veszteségeket hozó felvásárlási árakkal kénytelenek számolni.

A magyar sertéshús fogyasztását ösztönző marketingprogram indul

A magyar sertéshús fogyasztását ösztönző marketingprogramot indít a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) - hangzott el 77. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron, szombaton Budapesten.

Kétszer több disznót akar Orbán

A kormány sertéságazati stratégiájának alapja az állomány megduplázása: ennek első lépése az, hogy egy-két éven belül akár 800 ezer-1 millió sertéssel is nőhet a belföldi állomány, ha megvalósul a miniszterelnök által a közelmúltban javasolt "egy koca egy porta" program.

A sertésesek a Kossuth térre mennek

A Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) több ponton is azonosan gondolkodik a Magyar Sertéstartók Szövetségével (MSSZ) a felvetett ágazati problémákról, azonban az általuk meghirdetett tiltakozó akciót nem támogatja. Ehelyett egyebek között ellenőrzött áfacsökkentéssel segítené a hústermékek keresletét.
1
Világgazdaság Piactér