Az MVM Csoport megvásárolja a tázlári napelemes erőművet. A december 20-án, szerdán aláírt megállapodás értelmében az MVM Zöld Generáció Kft. megvásárolja a „HO-ME 2000” Vagyonkezelő Kft., a Masped Első Magyar Általános Szállítmányozási Zrt. és a MET Green Asset Holding AG tulajdonában lévő 63 megawattpeak beépített teljesítményű tázlári napelemes erőművet. A vásárlással tranzakcióval az MVM Csoport tovább folytatja megújuló energiatermelő portfóliójának bővítését – derült ki a vállalatcsoport szerdai közleményéből.

Photovoltaic,Modules,And,Yellow,Flowers
Nem ez az első naperőmű-vásárlása az MVM-nek.
Fotó: Shutterstock

A tervek szerint 2024 első negyedévében lezáruló tranzakció keretében az MVM Csoport megújuló energiatermeléssel foglalkozó tagvállalatához, az MVM Zöld Generáció Kft.-hez kerül a Tázlár határában lévő, több mint 100 hektáron elterülő napelemes erőmű, amely 115 ezer darab napelemes panelével évente összesen 85 ezer megawattóra energiát termel karbonsemleges módon, ezzel pedig tovább csökkenti a szektor fajlagos szén-dioxid-kibocsátását.

A cégcsoport a bővülő megújuló termelői kapacitásával hozzájárul a zöld átmenet megvalósításához. A beruházás következtében az MVM Csoport megújuló portfóliója immár eléri a 600 megawatt kapacitást, amivel reményei szerint hozzájárul Magyarország dekarbonizációs célkitűzéseinek eléréséhez.

Az MVM megvásárolja Magyarország egyik legnagyobb naperőművét

Az MVM jelentősen bővíti napelemes erőművi portfólióját. A kaposvári napelemes erőmű megvásárlásával a cégcsoport nagymértékben hozzájárul megújuló energiatermelési stratégiája megvalósításához.