A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. újra elkészíti a vasárnapi 38. Forma–1-es Magyar Nagydíjon győztes Max Verstappen összetört trófeáját. Simon Attila, a cég vezérigazgatója az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában elmondta, sajnálattal vették tudomásul, hogy ez lett a kupa sorsa, de mivel meglátása szerint a Herendinek a magyar országimázs építésében is fontos szerepe van, pótolni fogják a serleget.

Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

„A csapatok majd eldöntik, ki volt a hibás, de mi vállaljuk az örömteli és nehéz terhet, és újra elkészítjük” – fogalmazott a vezérigazgató az idén 19. századi, keleties mintázatot idéző trófeával kapcsolatban. Simon Attila kiemelte,

minden alkotásukra örökös pótlási garanciát vállalnak,

emiatt a mintatárban a Magyar Nagydíj serlegeinek másodpéldánya is ott van. A vázatest gyártása már el is kezdődött, így az eredetileg hat hónapos elkészítési folyamat most rövidebb lesz, és a Red Bull kétszeres világbajnoka pár hét múlva megkaphatja a kupát. A győztesnek járó serleg akkor tört el, amikor a McLaren versenyzője, a második helyen zárt Lando Norris a dobogó segítségével nyitotta ki pezsgősüvegét, ennek köszönhetően a kupa ledőlt.

A Hungaroring Facebook-oldalán 100-nál is több hozzászóló reagált az esetre, a többség szomorúan vagy felháborodottan.

Nagyon sajnálom azt az embert, aki 6 hónapig dolgozott azért, hogy elkészüljön ez a trófea, most pedig ezt kell látnia

– írta egyikük. Mások a pilóták felelősségét és tiszteletlenségét firtatták, a bunkó a legfinomabb jelző, amit Norris viselkedésére használtak.