BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Putyin: nem szorulunk rá, hogy kívülről hívjunk embereket a harci cselekményekhez

Az orosz elnök ostobaságnak nevezte azokat az állításokat, hogy az orosz haderő észak-koreai önkénteseket fogad, és leszögezte, hogy Moszkva a nemzetközi jog keretei között fog együttműködni Phenjannal.

Háromszázezer ember szerződött le önként az orosz hadseregbe – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken Szocsiban, a fehérorosz hivatali partnerével, Aljakszandr Lukasenkával folytatott megbeszélésén.

Russian President Vladimir Putin watches the Victory Day military parade at Red Square in Moscow on May 9, 2021. Russia celebrates the 76th anniversary of the victory over Nazi Germany during World War II. (Photo by SPUTNIK / AFP)
Putyin leszögezte, hogy Moszkva a nemzetközi jog keretei között fog együttműködni Phenjannal.
Fotó: AFP

Putyin azt hangoztatta, hogy amíg Ukrajna a fegyveres konfliktusban külföldi zsoldosokra és kiképzőkre támaszkodik, akik közül, mint mondta, nemrég ismét elfogtak néhányat, addig az orosz félnek nincs szüksége erre.

Mi nem szorulunk rá, hogy kívülről hívjunk embereket a harci cselekményekhez. Mi több, szeretném ezt még egyszer hangsúlyozni, hogy 300 ezer ember szerződött le (az orosz hadsereghez), és jött önkéntesként. Ráadásul az alakuló egységeket korszerű fegyvertípusokkal és haditechnikával szerelik fel. Néhányukat már 85-90 százalékban ilyenekkel töltötték fel

– hívta fel a figyelmet.

Emlékeztetett arra, hogy nemrégiben még 270 ezer idén leszerződött önkéntesről beszélt, és azt mondta, hogy a 300 ezres adatról péntek reggel tettek neki jelentést. Ostobaságnak nevezte azokat az állításokat, hogy az orosz haderő észak-koreai önkénteseket fogad, és leszögezte, hogy Moszkva a nemzetközi jog keretei között fog együttműködni Phenjannal.

Kitérve az amerikai kazettás lőszerek Ukrajna általi bevetésére megjegyezte, hogy az Egyesült Államok ezt bűncselekménynek tekinti, de saját magát kivételnek véli. Oroszország sohasem zárkózott el a tárgyalások elől, és ha a másik oldal ezt akarja, akkor ezt jelentse be

– jelentette ki Putyin.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.