Jeff Bezos milliárdos 50 millió dolláros, átszámítva 18 milliárd forintos díjban részesítette Eva Longoria színésznőt, aki a 2000-es években Magyarországon is vetített Született feleségek című sorozatban Gabrielle Solist játszotta.

Desperate Housewives (Season 5)
Eva Longoria a díjat azért kapta, mert sokat tett az amerikai társadalomért.
Eva Longoria a díjat azért kapta, mert sokat tett az amerikai társadalomért.
Fotó: Photo12 via AFP

Az Amazon alapítója és menyasszonya, Lauren Sánchez az általuk alapított Courage and Civility Awardot, azaz a Bátorság és civilizáció-díjat minden évben azoknak ítéli oda, akik szerintük sokat tettek az amerikai társadalomért. A díjat idén a színész és vállalkozó Longoriának és az amerikai haditengerészet nyugalmazott admirálisának, Bill McRavennek adták, akiknek egyúttal fejenként 50 millió dolláros összeget kaptak.

Eva Longoria közösségi oldalán mondott köszönetet a milliárdos párnak.

Ez a valaha volt legjobb szülinapi ajándék

– írta Instagram-oldalára Eva Longoria, aki március 15-én töltötte be a 49. életévét. Longoria kiemelte, hogy izgalommal tölti el, hogy milyen hatással lehetnek Amerikára a latin közösségbe való befektetéssel.

A színésznő 12 évvel ezelőtt indította el az Eva Longoria Alapítványt, amely a latinó közösség társadalmon belüli előmozdítását tűzte ki célul. Az alapítvány mentorokkal segíti a szegényebb területeken élő latin-amerikai személyeket. Longoria nemrég indított egy másik alapítványt is, amely már a latin-amerikai tulajdonú kisvállalkozások megsegítésére összpontosít – írta meg a CNN.

Az alábbi képen sorrendben Jeff Bezos és menyasszonya Lauren Sánchez, Eva Longoria, valamint Bill McRaven látható.