BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyomozást indítanak Matthew Perry halála miatt

Matthew Perry vérében magas volt a ketamin szintje, emellett pedig a fulladás, koszorúér-betegség és a buprenorfin nevű szer hatása is hozzájárult a halálához.

A Los Angeles-i rendőrség bejelentette, hogy nyomozást indított Matthew Perry halála ügyében. A Jóbarátok című sorozat sztárja októberben halt meg a ketamin akut hatásai miatt – közölték korábban orvos szakértők.

9th Annual Dinner Benefiting The Lili Claire Foundation - ArrivalsBEVERLY HILLS, CA - OCTOBER 14:  Actor Matthew Perry arrives at the 9th Annual Dinner Benefiting the Lili Claire Foundation at the Beverly Hilton Hotel on October 14, 2006 in Beverly Hills, California.  (Photo by Michael Buckner/Getty Images)
Meghalt Matthew Perry, a filmsztár 54 éves volt / Fotó: Getty Images

A friss közlés szerint 

a rendőrség azt fogja vizsgálni, hogy a színész hogyan jutott hozzá a szervezetében talált érzéstelenítő ketaminthoz

– olvasható a BBC oldalán. Korábban a Világgazdaság is megírta, hogy a filmsztár 54 éves korában hunyt el tavaly az otthonában. Perry a halála előtt kezdett ketaminterápiába, hogy kezelje a szorongását és a depresszióját. A ketamint általában sebészek szokták használni érzéstelenítéshez, de gyakran rekreációs drogként is élnek vele, mert rövid távú hallucinációkat okozhat. Az is kiderült, hogy a színész tesztoszteroninjekciót is kapott. Egy forrás, aki közelebbről ismerte Perryt elmondta, hogy a halála előtti időszakban a hormonterápia miatt nagyon megváltozott a viselkedése.

A boncolási jelentésből az is kiderült, hogy Perry nagyon sokféle gyógyszert és vitamint szedett, de az orvosok hangsúlyozzák, hogy illegális kábítószert nem találtak a szervezetében. Azt is közölték, hogy alkohol nyomait sem fedezték fel, vagyis a színész nem ivott, viszont nagyon sokat dohányzott. A vérében magas volt a ketamin szintje, emellett pedig a fulladás, koszorúér-betegség és a buprenorfin nevű szer hatása is hozzájárult a halálához.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.