BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
null

Fazekas Ádám lett a világ legjobb fagylaltkészítője

Újabb szenzációs magyar cukrászsikerről adott hírt a szakmai ipartestület: Fazekas Ádám, a budapesti Fazekas cukrászda fagylaltkészítője lett 2024 legjobbja a Gelato Festival World Ranking világranglistáján.

Kétszázhuszonhét ponttal és három koronával ugrott a nemzetközi lista élére Fazekas Ádám, ezzel ő lett a világ legjobb fagylaltkészítő mestere – jelentette be Facebook-oldalán a Magyar Cukrász Ipartestület szerdán.

világbajnok
Fazekas Ádám / Fotó: Magyar Cukrász Ipartestület

A cukrászmester, a budapesti Fazekas cukrászda fagylaltkészítője a Gelato Festival World Ranking világranglistáján egy olasz cukrászt, Giovanni Bonazzit (Parona, Verona, Olaszország) előzte meg, a harmadik helyen pedig Savannah G. Lee (San Francisco, USA) végzett.

Fazekas Ádám 

2021-ben megnyerte a Gelato Festival World Masters világbajnokságot,

azóta is regnáló világbajnoka a versenynek, 2022-ben pedig második helyen végzett a Gelato Festival World Ranking listán.

A magyar fogyasztók körében is egyre népszerűbbek a kézműves hazai termékek, a prémiumkészítmények, az év fagylaltja és a Balaton fagyija versenyen rendszeresen szerepelnek a tehetséges fiatal magyar cukrászmesterek.

Sósan is szeretjük a fagyit, a magyar cukrászok megízlelték a világsikereseket is már

Az élvonalbeli fagyisok több mint fele balatoni, az idei év fagylaltja versenyen is taroltak a tóparti településekről benevezett cukrászok. A sikeres magyar fagylaltmesterek többsége a harmincas éveiben jár, ez a fiatal generáció ráadásul már nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi versenyeken is egyre több és egyre fényesebb díjakat nyer.

 

 

Ajánlott videók

Továbbiak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.