Budapest szívében, a Nemzeti Múzeum közelében turistabusszal ütközött össze a 49-es villamos, a környéken jelentős forgalomkorlátozásokra, fennakadásokra kell számítani.

Budapest, 2014. augusztus 13.
Baleset helyszíne a budapesti Kálvin 2014. augusztus 13-án, ahol a villamos elgázolt egy gyermeket. A tizenkét éves, külföldi kisfiút a Buda felé tartó 49-es villamos gázolta el eddig tisztázatlan körülmények között.
MTI Fotó: Mihádák ZoltánBudapest, 2014. augusztus 13.Baleset helyszíne a budapesti Kálvin 2014. augusztus 13-án, ahol a villamos elgázolt egy gyermeket. A tizenkét éves, külföldi kisfiút a Buda felé tartó 49-es villamos gázolta el eddig tisztázatlan körülmények között.MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Fotó: Mihádák Zoltán/MTI (illusztráció)

A Kálvin téren történt balesetnek könnyű sérültje is van. Folyik a helyszínelés, a műszaki mentés – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) munkatársa az MTI-t.

A történtek miatt nem jár a 47-es és a 49-es villamos a Deák Ferenc tér és a Szent Gellért tér és a Műegyetem között. Ezek ugyanazon a sínpályán közlekednek.

Azt ajánlják az utasoknak, hogy a villamosok helyett az M3-as és az M4-es metrót, a 72-es trolibuszt, illetve a 9-es autóbuszt tervezzék igénybe venni.