Dinamikusan bővült a foglalások és az utasok száma az Aldi Utazásnál tavaly 

– közölte a VG-vel a vállalat. Az osztrák Eurotours által az Aldi Magyarországnak nyújtott szolgáltatás keretén belül az utazók több száz akciós ajánlat közül választhatnak, ezenkívül pedig világszerte 55 ezer hotel kínálatából foglalhatnak szállást. A 2021-es év kezdetén a lezárások miatt még elmaradt ugyan a Covid-időszak előttihez képest a forgalom, de a nyár folyamán, illetve az év végével a foglalások száma már többször is meghaladta a 2019-es rekordév eredményét. 

A legnépszerűbb célország továbbra is Ausztria maradt, a foglalások több mint egyharmada a szomszédos ország egyik népszerű városába vagy síterepére szólt. 

A korábban ugyancsak keresett Olaszországba jóval kevesebben utaztak, így a második legtöbb foglalás Horvátországba érkezett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokán a belföldi utakat találjuk.

Fotó: Szigetváry Zsolt

Ausztriában Salzburg tartomány, azon belül pedig Bad Hofgestein és Rauris, Horvátországban a Split-Dalmácia megyében található Gradac, Magyarországon pedig Tihany és Tapolca voltak a legkedveltebb úti célok. Tavaly az utasok mintegy 80 százaléka a fenti három országot választotta pihenése színhelyéül. A 2020-as visszaesést követően a múlt évben jelentősen, 50 százalékkal nőtt a hajós utakra érkező foglalások száma is, az Aldi Utazás 128 napos világ körüli hajóutat, illetve postahajóval a sarki fényt megfigyelő kirándulást is kínált az év folyamán. 

Az ügyfelek 40 százaléka 1–3 napos utakat foglalt, 27 százaléka pedig egyhetes tartózkodásra keresett szállás.

A dinamikus bővülésnek köszönhetően az utazók száma az év során többször, így decemberben is meghaladta a 2019-es év hasonló időszakának eredményeit, de ugyanez elmondható a 2022. januári adatokról is.

Tovább bővíti a lefoglalt utaknál a pénzvisszafizetési garanciát az Aldi:

a vállalat 2021 márciusától az autós utaknál, 2022 januárjától pedig a repülős és hajós utaknál is lehetővé tette, hogy az utasok gondtalanul foglalhassák le nyaralásukat, hiszen opcionálisan pénzvisszafizetési garanciát is választhatnak a kiszemelt célállomás mellé. Az autós utak esetében személyenként 1500, repülős, hajós és vasúti utazás esetében pedig személyenként 4000 forintba kerülő csomagot kínál a szolgáltató, így az indulás előtt hét nappal indok nélkül is lemondható a foglalás. Lemondás után az Aldi Utazás 100 százalékban visszatéríti a foglalás díját. Ez a szolgáltatás minden csomagajánlatra vonatkozik, 17 év alattiak számára pedig díjtalan.

Az Eurotours osztályvezetője, Andreas Hamorszky, aki az Aldi utazási portfóliójáért felel, úgy értékelt, hogy 2021-ben már jelentősen többen utaztak velük, mint 2020-ban. 

Arra számítunk, hogy a bővülés üteme 2022-ben is kitart, és ebben az évben rekordszámú utas választ minket. A pénzvisszafizetési garancia rendkívül népszerűvé vált utasaink körében, hiszen egy váratlan esemény vagy betegség esetén teljes mértékben visszakapják foglalásuk díját

– tette hozzá a szakember. Egyúttal jelezte: az, hogy a társaság átvállalja a kockázatot, olyan népszerű az ügyfelek körében, hogy tízből kilenc utas kérte ezt a szolgáltatást. 

Egymilliót is kereshet egy aldis boltvezető

feletti mértékben emeli béreit az Aldi, a boltvezetők bére akár az 1 millió forintot is meghaladhatja.