Újabb béremelésről döntött a Lidl Magyarország – közölte az itthon piacvezető kiskereskedelmi lánc. 

Lidl pasta can be cause cancer
BYDGOSZCZ, 17 July 2016 - According to consumer organisation Foodwatch past from Lidl contains mineral oils linked with cancer. Machines used during the production of food can contaminate the pasta during production. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images)
Az idén már másodjára emeli meg a dolgozók fizetését a Lidl. 
Fotó: Getty Images

Ennek értelmében szeptembertől egyebek mellett 

az áruházi és raktári dolgozók bérét további 10 százalékkal növeli.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a vállalatnál kilenc hónap leforgása alatt a fizikai munkavállalók esetében látványosan, 21–43 százalék közötti mértékkel növekedtek az alapbérek. A mostani már a második béremelési döntés a Lidl Magyarországnál, az elsőt még az év elején hajtották végre. Akkor egységesen 10 százalékos béremelést adtak 

  • az áruházakban dolgozó munkavállalók, 
  • a raktári fizikai dolgozók, 
  • a raktári osztályvezetők 
  • és a területi vezetők esetében.

A cég 2023-ban összesen 63,7 milliárd forintot fordít bérköltségre. Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország kommunikációs vezetője úgy fogalmazott, kiemelten fontosnak tartják, hogy különösen ezekben a nehéz időkben megőrizzék a bérek reálértékét. „Bérstruktúránknak köszönhetően munkavállalóink minden eltöltött év után egyel magasabb bérsávba kerülhetnek” – jegyezte meg.

Mennyit keresnek a Lidl áruházi dolgozói?

Az áruházi dolgozók bére a Lidlnél nyolcórás munkaviszony mellett jelenleg átlagosan bruttó 452 000 és 587 000 forint között alakul. A logisztikai központokban dolgozó fizikai munkavállalók átlagosan bruttó 473 000 és 764 000 forintban részesülnek. Az áruházvezetők bére bruttó 993 000 és 1 217 000 millió közötti. A területi vezetőknél ugyanez bruttó 970 000 és 1 570 000 forint. Ezen felül az áruházvezetők és a területi vezetők prémium kategóriás személyautót kapnak korlátlan magáncélú használattal, amit teljes egészében az áruházlánc finanszíroz.

Milyen béren kívüli juttatásokat kínál a Lidl?

A Lidl a 11. legnagyobb foglalkoztató Magyarországon. A versenyképes bérek mellett számos egyéb béren kívüli juttatást is biztosít munkavállalói számára. A csomag kiemelt eleme a nagy értékű egészségbiztosítási program, amely országszerte magánklinikai környezetben nyújt komplex, ingyenes egészségügyi szolgáltatást. Az alkalmazottak továbbá minden hónapban meghatározott összeget kapnak a Lidl étkezési kártyájukra (a juttatást érintő adóteher 100 százalékos átvállalásával). A vállalat ugyancsak teljes egészében téríti a tömegközlekedéssel történő munkába járás költségét, illetve a kötelező 18 Ft/km helyett 40 Ft/km összegű üzemanyag-támogatást is biztosít a saját gépjárművel munkába járó dolgozóinak. 

A juttatási csomag része még a munkavállalói kedvezmény program, a jubileumi juttatás, újdonsült szülőknek babybox, karácsonyi ajándék, ajánlási rendszer, iskolakezdési támogatás, nyári tábor a munkavállalók gyermekei részére, családi és sportnap biztosítása. Mindemellett a Lidl minden munkavállalóját fejleszti, a kötelező oktatásokon kívül szakmai és soft kompetenciák elsajátítására is lehetőséget biztosít.

Megjött az olcsó lengyel hús Magyarországra – Baromfi Termék Tanács

A Lidl újra importhússal sokkolja a magyar piacot. A német sertés után ezúttal olcsó lengyel csirke és pulyka frisshússal árasztotta el a boltjait. A hazai beszállítók dühbe gurultak.