Közélet

A szocialisták nem tudják határidőnek tekinteni a csütörtököt

Az MSZP-frakció alapvetően támogatja az elnökség által javasolt kormányfőjelölteket, de többek szerint tovább kell folytatni a gondolkodást arról, ki lehet még alkalmas miniszterelnöknek - tudta meg az MTI több szocialista képviselőtől az MSZP szerdai zárt frakciókonzultációja után.

Az MTI úgy tudja - írja a bama.hu -, hogy a szocialisták nem tudják határidőnek tekinteni a SZDSZ által megszabott csütörtöki napot, ugyanakkor azt kérték a lehetséges jelöltektől, hogy a hét végéig jelezzék, vállalják-e a posztot.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-pártelnök kedd este három lehetséges miniszterelnök-jelöltet nevezett meg: Glatz Ferenc volt akadémiai elnököt, Surányi Györgyöt, a Magyar Nemzeti Bank korábbi elnökét és Vértes Andrást, a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnökét.

A szerdai ülésen csak a képviselők lehetettek ott, a szakértőket és a tanácsadókat megkérték, hogy hagyják el a termet. A zárt ülésen a képviselők a Surányi György által elmondottakat, illetve a róla a sajtóban megjelent híreket próbálták értelmezni.

Minden eddiginél egyértelműbbé vált a frakcióülésen, hogy a szocialisták eldöntötték: el kell kerülni az előre hozott választást. Több szocialista politikus az MTI-nek azt mondta, e logika szerint a frakcióból azok is támogatni fogják az új miniszterelnököt, így akár Surányi Györgyöt is, akik nem szívesen látnák őt ebben a pozícióban.

MSZP frakcióülés csütörtök Surányi György határidő
Kapcsolódó cikkek