Közélet

Orbán még az idén megfelezné a helyi képviselők számát

Orbán Viktor kampánykörútján a közszolgáltatási szerződések felülvizsgálatát és az önkormányzati képviselők számának megfelezését ígérte.

Országjáró körútjának kaposvári állomásán Orbán Viktor azt mondta a sajtó képviselői előtt, hogy a válságból való kilábalás első lépése az, hogy az emberek elmennek választani. A második teendő már a következő kormány feladata.

A Fidesz elnöke a találkozó elmondta, hogy a Fidesz-kormány meg fogja vizsgálni a közszolgáltatási szerződéseket, és a magyar emberek érdekeit fogja érvényesíteni, mert szerinte tarthatatlan, hogy a fizetések 80-85 százalékát a rezsiköltségek viszik el.

Orbán Viktor egyebek mellett kitért arra is, hogy Magyarországon a létfenntartáshoz szükséges szolgáltatások árai indokolatlanul magasak, ezért a Fidesz készen áll arra, hogy megvédje az embereket a rezsiköltségek emelkedésétől.

„Nagyon sokan fogják az első néhány hónap után azt érezni, mintha egy mázsás kő esett volna le a mellkasukról” – Orbán Viktor szerint a választók így reagálnak majd a Fidesz-kormány első lépéseire, olvasható az ATV honlapján. A kormányfő-jelölt szerint az első lépéseket az embereknek kell megtenniük azzal, hogy elmennek választani. Országjáró körútjának kaposvári állomásán újabb részleteket árult el terveiről.

Kevesebb önkormányzati képviselő

Elszámoltatásnak márpedig lennie kell, ezzel én is egyetértek” – nyilatkozta a Somogy TV-nek a Fidesz elnöke, aki szerint „meg kell szabadítani az országot attól a bürokrácia tengertől is, amely megfojt bennünket”. Ezért egy jobboldali kormány felére csökkentené a parlament létszámát, de az önkormányzatokat sem kerülheti el a karcsúsítás.

„Még az önkormányzati választások előtt szeretném az önkormányzati képviselők számát nagyjából a felére csökkenteni. Ha van elég támogatás, meg tudom csinálni” – ígéri a jobboldali politikus. Kormánya első intézkedése az elszámoltatás, az adócsökkentés, az adórendszer egyszerűsítése, a bürokrácia leépítése, a korrupció visszaszorítása, valamint a rend megteremtése lenne.

önkormányzati képviselők rezsiköltségek Orbán Viktor közszolgáltatási szerződések
Kapcsolódó cikkek