Közélet

Pintér ingyen osztja az ingatlanokat

Összesen 1174 állami ingatlannak ingyenes önkormányzati tulajdonba adásáról nyújtott be törvényjavaslatot a parlamentnek Pintér Sándor belügyminiszter.

A listán minden megyéből szerepelnek települések Bácsalmástól Zalaszabarig, Budapesten 264 ingatlan cserélhet gazdát. "A törvényjavaslat ezen része az önkormányzatok jogszabályba foglalt feladatainak, valamint az egyházak hitéleti és közösségi szerepének hatékonyabb ellátására irányul" - áll az indoklsában.

A belügyminiszter olyan sportlétesítmények átadásáról is rendelkezik, amelyek önkormányzati tulajdonban álló ingatlanokon PPP beruházások keretében épültek fel. Cél az is, hogy egyes ingatlanok a Római Katolikus Egyház, a Zirci Ciszterci Apátság, valamint a Magyar Cserkész
szövetség korábbi igénylésének megfelelően térítésmentesen átadásra kerüljenek. "Megteremti annak lehetőségét, hogy a jelenleg nem hasznosított állami ingatlanokat vonjon az a Nemzeti Eszközkezelő
vagyongazdálkodásába, amivel elkerülhető lehet az egyébként is
nehéz helyzetben lévő bérlők kilakoltatása és az állami szociális ellátórendszer túlterhelése" - olvasható a javaslatban.

Pintér törvény ingatlan
Kapcsolódó cikkek