Közélet

Legalább 37 halottja van az újabb nepáli földrengésnek

Újabb nagy erejű földrengés rázta meg a katasztrófa súlytotta Nepált. A hatóságok legalább 37 halottról és 1000 sérültről tudnak.

A 7,4-es erősségű földrengés epicentruma a kelet-nepáli Namche Bazar város mellett volt, a kínai határ mellett, de érezni lehetett Katmanduban, illetve India fővárosában, Delhiben és Banglades fővárosában, Dakkában is – írja a BBC. Eddig 37 halottról és 1000 sebesültről érkezett jelentés. A rengés 12:35-kor történt.

Az április 25-én történt földrengés a mostaninál valamivel erősebb, 7,8-as volt és 8000 ember életét követelte.

A BBC Katmanduban tartózkodó tudósítója szerint, amikor az épületek megmozdultak és a madarak fölröppentek, az emberek rémülten menekültek ki az utcára. Sokan csak a rövid ideig tartó rengés csillapodása után omlottak össze és kezdtek el sírni. A pánikhangulat aztán elült, de a félelem és a szorongás alig csillapodik.

A 7,3-as erősségű rengést követően fél órával volt még egy, gyengébb 6,3-as utórengés Ramechhap középponti részén, Katmandutól keletre.

Varga Péter szeizmológus az M1 aktuális csatorna déli híradójában elmondta, még hónapokig várhatók Nepál térségében utórengések, de ezek magnitúdója és gyakorisága az idő előrehaladtával csökkeni fog.

földrengés katasztrófa Nepál
Kapcsolódó cikkek