Közélet

Petrezselymes torta került a zsűri asztalára

A Magyarország Cukormentes Tortája verseny a zsűri asztalára kivétel nélkül izgalmas kreációk kerültek, mint például a hársfavirágos vagy akár petrezselymes cukrász remekművek – közölte az Egy Csepp Figyelem Alapítvány.

Különleges ízekkel lepték meg a Magyarország Cukormentes Tortája versenyben induló cukrászok a zsűrit. Az alapanyagok között szerepelt többek között a petrezselyem, a hársfavirág, a gyömbér, de megjelentek a már jól ismert alkotóelemek is, mint a piros gyümölcsök, a csonthéjasok, a túró vagy a kávé az első zsűrizésen, melyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete rendezett a budapesti Zila Kávéházban.

A zsűri tagjai, köztük Erős Antónia és Vadon Jani, leginkább a kreatív megoldásokat és a harmonikus ízeket értékelték a legjobbak kiválasztásakor.

Forrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

A döntőbe 5 torta került, melyek közül a zsűri júniusban választja ki a Magyarország Cukormentes Tortája verseny 2018-as győztesét.

A versenyt az alapítvány a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével közösen azzal a céllal indította el 2012-ben, hogy a cukrászok egészséges alapanyagokból, új technológiákkal készítsenek tortákat, és eközben az ország figyelmét is felhívják az egészségesebb táplálkozásra.

A verseny döntőjébe jutott torták:

Meggyes-túróhabos – Nándori Cukrászda, Budapest

Csipkerózsa – Édességlabor, Budapest

Habos feketecseresznye – Nándori Cukrászda, Budapest

Meggyes felhőtorta – Suhajda Cukrászda, Budaörs

Szőke szilva – Édességlabor, Budapest

 

cukormentes Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete Zila Kávéház torta
Kapcsolódó cikkek