Közélet

A YouTube részenként 2 millió dollárt fizet Justin Bieber sorozatáért

A Seasons címre hallgató széria a popsztár elvonulását majd dicsőséges visszatérését meséli el, mellesleg a 2020-ban érkező új albumot is reklámozza.

Részenként 2 millió dollárt, azaz összesen 20 millió dollárt fizet a YouTube a Justin Bieberről szólo dokusorozatért, amelynek első részét januér 27-én mutatják be. Ezzel ez lesz a YouTube történetének legdrágább vásárolt tartalma a Variety értesülései szerint.

A sorozat részei tízpercesek lesznek, a friss epizódok az első rész után minden hétfőn és szerdán kerülnek fel a YouTube-ra.

A Seasons címre hallgató széria a popsztár elvonulását majd dicsőséges visszatérését meséli el, nem mellesleg a 2020-ban érkező új albumot is promózza – derül ki a Kreatív szemléjéből.

A 20 milliós üzlet azért is nagy kaliberű megállapodás, mivel ennél nagyobb összeget popsztár-filmért csak az Apple és a Netflix fizetett eddig.

Az Apple 25 millió dollárért szerezte meg a készülő Billie Eilish-mozi jogait, míg a Beyoncé-koncertfilm 30 millió dollárjába került a Netflixnek.

Persze logikus választás Bieber menedzsmentjétől a Youtube, hiszen a popsztár rendelkezik a legtöbb, szám szerint 47,8 millió feliratkozóval az előadók között, a videói pedig összesen 19 milliárdos megtekintésnél járnak.

Justin Bieber sorozat dokumentumfilm youtube
Kapcsolódó cikkek