Közélet

A győri egyetemisták is segítenek a cégeknek

A hallgatók mentoraikkal közösen konkrét vállalati feladatok megoldásán dolgoznak együtt a cégekkel és az önkormányzatokkal.

A győri Széchenyi István Egyetem a globálisan kialakult járványügyi helyzet idején is támogatni kívánja a társadalom, a vállalati szektor, a civil és szociális szféra szereplőit. A sokrétű szakértői segítségnyújtás alapja a Hallgatói és Innovációs Projekt (HIP), amely során öttagú hallgatói csoportok konkrét vállalati feladatok megoldásán dolgoznak együtt – mentortanáraik segítségével – a régió vállalkozásaival és önkormányzatokkal.

A legutóbbi HIP-et február végén indította el a Széchenyi István Egyetem Menedzsment Campusa. A kilenc partnerszervezet tíz projektjén folyamatosan dolgoznak a csapatok.

Fotó: Shutterstock / Képünk illusztráció

Felajánlottuk a partnercégeknek, hogy amennyiben a világjárvány idején, a megváltozott gazdasági és társadalmi környezetben új kérdések, a kezdetekhez képest más szempontok merülnek fel, azokat figyelembe vesszük, és ezek mentén alakítjuk ki a cégre szabott megoldási javaslatainkat

– tájékoztatott a részletekről Frank Ágnes, a HIP koordinátora.

A koronavírus miatt kialakult helyzetben a kormány és a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara is azon dolgozik, hogy hathatósan segítse a kihívásokkal szembenéző vállalkozásokat.

Ehhez is tudna kapcsolódni a HIP, amely a kamarával együttműködve akár hosszú távú egyetemi szolgáltatásként is működhet a jövőben.

HIP Szent István Egyetem koronavírus Győr
Kapcsolódó cikkek