Közélet

Senki sem csapott le az első Bond-lány fürdőruhájára

Az egyik legizgalmasabb tételeként beharangozott elefántcsontszínű bikini kikiáltási ára 300 ezer dollár (90 millió forint) volt.

Nem talált új gazdára Ursula Andress svájci filmsztárnak az első James Bond-filmben viselt kilencvenmilliós bikinije a csütörtöki aukción Los Angelesben.

A hollywoodi emléktárgyakat felvonultató kétnapos aukció egyik

legizgalmasabb tételeként beharangozott elefántcsontszínű bikini kikiáltási ára 300 ezer dollár (90 millió forint) volt,

ám a szakértők előzetesen úgy becsülték, hogy akár félmillió dollárt is megérhet egy licitálónak.

Ursula Andress az első Bond-filmben, az 1962-es Dr. Noban viselte a legendás kétrészes fürdőruhát, amely egycsapásra kora szexszimbólumává tette a színésznőt. A Honey Rydert alakító színésznő volt az első Bond-lány. A filmben a tengerből sétált ki a partra, kezében kagylók, csípőjén széles öv tőrhüvellyel.

Fotó: EON PRODUCTIONS / COLLECTION CHRISTOPHEL / AFP

A németországi Bad Rappenauban működő BikiniArtMuseum tulajdonosa, Alexander Ruscheinsky is érdeklődött a bikini iránt, ám végül úgy döntött, hogy nem licitál.

Azt mondtuk magunknak: soha ne legyél első licitáló

- mondta Ruscheinsky, aki szerint könnyen lehet, hogy a bikini idővel alacsonyabb kikiáltási áron bukkan fel egy másik aukción.

A múzeumtulajdonos végül egy Liz Taylor által 1957-ben viselt fürdőruhát vásárolt meg négyezer dollárért. A csaknem ezer filmtörténeti relikviát felvonultató online aukció pénteken folytatódott.

fürdőruha james bond árverés film Ursula Andress aukció
Kapcsolódó cikkek