Közélet

Eb-döntő Budapesten? Csányi és az MLSZ készen áll

Az MLSZ és annak elnöke, dr. Csányi Sándor is többször elmondta korábban, hogy a magyar szövetség minden rangos futballesemény rendezésére készen áll – ezt a választ kapta a Világgazdaság arra a kérdésre, hogy szükség esetén a Wembley helyett lehet-e a döntő a Puskás Arénában, amelyre a The Times szerit az UEFA alternatív helyszínként tekint.

Az Európa-bajnokság rendezése teljes mértékben az európai szövetség, az UEFA hatásköre

– reagált a Világgazdaság megkeresésére a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) sajtóosztálya. Hozzátették: a magyar szervezők a négy budapesti mérkőzés megrendezésére koncentrálnak, ugyanakkor az MLSZ és annak elnöke, dr. Csányi Sándor is többször elmondta korábban, hogy a magyar szövetség minden rangos futballesemény rendezésére készen áll.

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Lapunk érdeklődésének előzménye, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteki közlése szerint készenléti terv van arra az esetre, ha a londoni Wembley Stadionban nem lehetne megrendezni a részben Budapesten zajló Eb július 11-i fináléját, melynek brit sajtóértesülés szerint szükség esetén a Puskás Aréna adhatna otthont.

A brit kormány egyelőre nem vonta vissza a koronavírus-járvány miatt elrendelt beutazási korlátozásokat, valamint a tíznapos kötelező karantént, így a kontinenstorna szervezői tárgyalásokat kezdeményeztek a szigetország vezetőivel.

A The Times című brit napilap pénteken azt írta, az UEFA a döntő alternatív helyszíneként Budapestet tekinti, ha a korlátozások érvényben maradnak és a londoni Wembley Stadionba nem tudnak bemenni a külföldről érkező drukkerek. Az eredeti tervek szerint az Eb két elődöntőjét, valamint a finálét rendeznék az angol fővárosban.

Mindig van készenléti tervünk, de egyelőre bízunk abban, hogy az Európa-bajnokság utolsó hetében sorra kerülő mérkőzéseket London meg tudja rendezni

– írta közleményében az UEFA.

Budapest eredetileg három csoportmérkőzés és egy nyolcaddöntő rendezési jogát kapta meg, míg Londonban a végjáték előtt három csoportmérkőzésre került, illetve kerül sor, majd még két nyolcaddöntőnek is házigazdája lesz.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek