Közélet

Először nyilatkozott válása óta Bill Gates

A milliárdos Anderson Cooper műsorában szerepelt a CNN-en, a válás kimondása óta először. Bánja, hogy hitelességet nyújtott Epsteinnek azzal, hogy találkozott vele és reméli, hogy volt felesége marad az alapítványnál.

Bill Gates Anderson Coopernek adott interjút a CNN-en szerdán, amiben kifejtette, hogy bánja, hogy többször találkozott Jeffrey Epsteinnel, ám azt állítja, hogy filantrópiai célokból találkozott az elhíresült bankárral, azt remélve, hogy a globális egészségügy területére tud kapcsolatain keresztül milliárdokat szerezni. Miután ez nem bizonyult igaznak beszüntette a találkozókat.

Fotó: AFP PHOTO / ANDREW CABALLERO-REYNOLDS

Ennek ellenére elismeri, hogy hiba volt ezáltal hitelességet kölcsönöznie a szexuális ragadozónak. Ugyanakkor nem kívánta kommentálni, hogy az Epsteinhez fűződő kapcsolata milyen mértékben befolyásolta házasságát és válását.

A válás kimondását követő első interjúban Gates beszélt arról is, hogy szeretné, ha felesége az alapítványnál maradna, miután a Bill és Melinda Gates Alapítvány júliusban arról beszélt, hogy két éves próbaidőszak után dől el, hogy volt felesége is marad-e a jótékonysági szervezet társelnöki pozíciójában. Gates szerint Melinda számos erősséggel rendelkezik, ezért az alapítvány számára az lenne a legjobb, ha maradna.

Bill és Melinda Gates Alapítvány Bill Gates Jeffrey Epstein
Kapcsolódó cikkek