Közélet

Messi Bajnokok Ligája-győzelemmel kezdene Párizsban

Bármennyire is sajnálja, hogy ott kellett hagynia a Barcelonát, az argentin csatár Párizsba érkezve már nagyon boldog volt. A focista kereskedelmi szempontból is kincs Nasszer el-Kelaifi klubelnök szerint.

Lionel Messi nem várna a Bajnokok Ligája trófeájának elhódításával a Paris Saint-Germainbe igazolása után.

A célom és az álmom egy újabb Bajnokok Ligája-trófea megszerzése, és úgy gondolom, jó helyen vagyok, hogy a lehető legjobb esélyeim legyenek elérni mindezt

– nyilatkozta szerdán a Parc des Princes stadionban tartott sajtótájékoztatóján a focista.

Fotó: Bertrand GUAY / AFP

A kedden bejelentett szerződés szerint Messi két évre írt alá a francia csapathoz, amit egy évvel meg is lehet hosszabbítani. A 34 éves csatár elmondta, hogy választása mellett szólt, hogy a PSG-nél együtt játszhat a barcelonai csapattársával Neymarral, valamint honfitársaival, Ángel di Maríával és Leandro Paredesszel és azt is kiemelte, hogy nagyon sok lehetőség van ebben a keretben.

A legjobbakkal fogok együtt játszani, remek dolog, és hihetetlen, hogy ezt megtapasztalhatom

– mondta Messi, aki készen áll az azonnali bemutatkozásra, így akár már szombaton pályára léphet a Strasbourg ellen.

 Az FC Barcelona múlt csütörtökön jelentette be, hogy a klubnak és Messinek is egyértelmű szándéka volt a közös folytatás, meg is egyeztek, de a szerződés aláírása "pénzügyi és strukturális akadályok", vagyis a spanyol labdarúgóliga szabályzata miatt végül nem történhetett meg. Az új megállapodást öt szezonra tervezték, és eddigi fizetésének csupán a felét kapta volna, a La Liga pénzügyi szabályai azonban ennek ellenére ellehetetlenítették a hosszabbítást, mert egyrészt nem felelt volna meg a fizetési maximumokra vonatkozó rendelkezéseknek, másrészt a klubnak több mint 1,2 milliárd eurós adóssága van.

A klasszis szerződése június végén járt le, így ingyen igazolhatóvá vált. A Paris Saint-Germain idén nyáron már négy kiváló játékost – Messi előtt az olasz Gianluigi Donnarummát, a spanyol Sergio Ramost és a holland Georginio Wijnaldumot – szerződtetett ingyen, hiszen mindannyiuknak lejárt a megállapodásuk előző csapatuknál.

Messi arról is beszélt szerdán, hogy nehéz helyzetbe került ugyan, ám miután a PSG argentin vezetőedzője, Mauricio Pochettino a múlt héten kapcsolatba lépett vele, már minden gördülékenyen ment és bár nehéz szívvel hagyta ott Barcelonát, Párizsba érve már boldog volt.

Nasszer el-Kelaifi klubelnök úgy fogalmazott, "történelmi nap a mai a PSG és a futballvilág számára", és ez egy fantasztikus pillanat számukra.

Leót mindenki ismeri. Ő egy igazi győztes, aki csodálatossá, varázslatossá teszi a futballt. Nagyon izgalmas időszak lesz ez a szurkolók számára, hiszen komoly ambícióink vannak

– mondta a katari milliárdos, aki szerint az argentin focista kereskedelmi szempontból is nagy kincs.

Lionel Messi Nasszer el-Kelaifi Barcelona Paris Saint-Germain
Kapcsolódó cikkek