Új Guiness rekordról számolt be a CNN: a sanghaji J Hotel Shanghai Towerben található a világ legmagasabban lévő étterme, a Heavenly Jin.

Fotó: HECTOR RETAMAL / AFP

Februárban a Guinness World Records mukatársai a Kínában, Sanghajban található Heavenly Jin étteremnek ítélték oda a világ legmagasabban lévő éttermének járó elismerést.

A Heavenly Jin a Shanghai Tower 120. emeletén, 556,36 méteres magasságban található.

Ebben a kategóriában csak azok a vendéglátó egységek versenyeznek, amelyek épületben vannak, ugyanis a természet ennél sokkal magasabb platformokat is kínál. Például a bolíviai Chacaltaya síközpontban lévő Chacaltaya étterem a Guinness szerint 5340 méteres magasságban található.

A beszámolók szerint a Heavenly Jinből, ahogy az várható is, hihetetlen kilátás nyílik Sanghajra, az étlapon pedig a hírek szerint a klasszikus receptek szerint készített ételek újragondolt változatai szerepelnek, amelyek az európai, a japán és a kínai konyha elemeit ötvözik.

Fotó: HECTOR RETAMAL / AFP

A 256 férőhelyes étterem öt privát szekcióval rendelkezik. 

A nyitott konyha lehetővé teszi a vendégeknek, hogy szemtanúi legyenek a főzés folyamatának – amikor éppen nem a padlótól a mennyezetig érő ablakokon keresztül eléjük táruló látványt csodálják. 

A Heavenly Jin előtt a 441,3 méter magasan lévő dubaji At.mosphere volt a rekorder.

A J Hotel Shanghai Tower 2021 közepén nyílt meg, és 165 szobával, köztük 34 lakosztállyal, illetve a nap huszonnégy órájában, a hét minden napján rendelkezésre álló személyes komornyikszolgálattal várja a vendégeket.

Fotó: HECTOR RETAMAL / AFP