Hamis volt az a több mint 23 ezer pár cipő, az az 1500 különféle márkájú ruha és parfüm, valamint a több száz Louis Vuitton ékszer, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy budapesti raktárépületben foglaltak le – számolt be róla pénteki közleményében a

NAV, lefoglalt árú,
hamisított, cipő, parfüm, ékszer,
Fotó: NAV

A pénzügyőrök az egykori Ganz-gyár területén kialakított piacon tartottak ellenőrzést, ahol prémiummárkák feliratával ellátott ruházati termékekre és ékszerekre bukkantak.

A neves márkajelzésekkel – többek között Gucci, Hugo Boss, Dior, Burberry, Armani, Chanel – ellátott cipőkről, ruhákról és parfümökről, valamint a Louis Vuitton nyakláncokról, brossokról és napszemüvegekről a szakértők megállapították, hogy mindegyikük hamisítvány.

Az ügyben a NAV munkatársai lefoglalták az összesen 30 millió forint értékű terméket. Az adóhatóság az iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indított.

Több száz ezer lefoglalt árut ajánlott fel karitatív célra a NAV

Több száz ezer lefoglalt védőmaszkot ajánlott fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal karitatív célra. A vámhivatal csütörtöki közleményében bejelentette, hogy a védőeszközök megrendelője nem fizette meg a vámot és az áfát, így a maszkokra megsemmisítés várt volna.