Olekszandr Prokugyin kormányzó nyilatkozata szerint a dél-ukrajnai, frontközeli Herszonban ketten meghaltak és öten megsebesültek, miután találat ért egy lakóépületet. Vitalij Klicsko polgármester elmondta, hogy Kijevben kilencen sebesültek meg, köztük egy kilencéves lány, valamint több lakó- és kereskedelmi épület megrongálódott.

A,Combat,Rocket,Is,Flying,Above,The,Clouds,,Smoke,And
Fotó: Shutterstock

Hat légicsapás érte az északkelet-ukrajnai Harkiv város Szlobidszkij kerületét, károkat szenvedett a polgári infrastruktúra. Két embert kórházba szállítottak

– közölte Oleh Szinyehubov, a régió kormányzója. 

A közép-ukrajnai Cserkasziban hét ember megsebesült, és egy embert a romok alól mentettek ki

– mondta el Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter.

Vitalij Koval kormányzó szerint az északnyugati Rivne városát is légicsapások érték, azonban további részleteket nem közölt.

A csapások ellenére a brit hadügyminisztérium azon a véleményen van, hogy az orosz katonák morálja egyre csak romlik. Andrej Karpalov, a duma védelmi bizottságának elnöke elismerte, hogy behívtak 300 ezer orosz tartalékost, a britek szerint ez a fronton uralkodó problémák beismerése. Ezenkívül a kiképzés hiánya is hozzájárulhat, hogy Oroszország nehezen képes komplex támadásokat végrehajtani.