A hét második felében folytatják a felújítást az M0-s autópálya több szakaszán – írta közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Burkolatfelújítási munkák lesznek, így forgalomkorlátozásokra kell készülni.

Budapest, 2014. december 11.
Az M0-s autóút 11-es út és M3-as autópálya közötti szakasza Budapest határában 2014. december 11-én. Megszűnik januártól az M0-s általános díjmentessége. Az NFM közleménye szerint a körgyűrű M5-ös és M4-es (4. sz. főút), valamint M3-as autópálya és 11. sz. főút közötti szakaszai, és a gyorsforgalmi úthálózat M0-s autópályán belüli részei (például M1-es és M7-es bevezető a Budapest táblától) januártól csak matricával használhatók. Az M0-s körgyűrű egyes elemei uniós forrásból épültek vagy újultak meg, ezeken a szakaszokon a díj bevezetését az EU támogatási szabályai nem teszik lehetővé.
MTI Fotó: Kovács Attila
Fotó: Kovács Attila / MTI

A munkálatok miatt félpályás forgalomkorlátozás lesz 2023. november 2-án és 3-án az M0-s autópályán az M7-es csomópontnál. Az M0-s autóútról az M7-es autópályán Balaton irányába közlekedők korlátozásra számíthatnak. A korlátozás a kétsávos szakaszon csak egy sávot fog érinteni, az M0-s autóútról az M7-es autópálya Balaton irányába történő felhajtás biztosított marad. 

Szintén burkolatfelújítási munkák zajlanak 2023. november 2., csütörtök reggeltől, várhatóan egy héten át az M0–M5 csomópontban, az M5-ös autópálya Kecskemét irányába vezető oldalán és az azonos oldali gyűjtő-elosztó pályán. Ezalatt sávelhúzás mellett pályaszűkítéssel is járó korlátozást vezetnek be a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei. Javasolt a csomópontban fokozott figyelemmel közlekedni. A korlátozás ideje alatt a csomópontban továbbra is fel lehet hajtani az M5-ös autópálya Kecskemét irányába vezető oldaláról a Vecsés–Alsónémedi összekötő útra és az M0-ás autóútra, valamint a Vecsés–Alsónémedi összekötő útról és az M0-ás autóútról az M5-ös autópálya Kecskemét irányába vezető oldalára.

Burkolatfelújítást végeznek november 2-án, csütörtök reggeltől várhatóan 2 héten át az M0-s autóút M4-es autóút felé vezető oldalán, a káposztásmegyeri csomópont és az M0–M2 csomópont közti szakaszán is. Emiatt egymás utáni ütemben egy-egy sáv zárása várható a szakaszon. A korlátozás nem érinti az autóútra történő fel- és onnan lehajtást.

Az M0-s autóúton, a dunakeszi csomópont környékén hídszigetelésbe kezdenek 2023. november 6-án, hétfőn. A munkálatok a 11-es főúti csomópont irányába vezető pályaoldalt érinti. Várhatóan november közepéig az M0-ás 72+700 kilométerszelvényénél a belső forgalmi sávot, majd a külső forgalmi sávot zárják le a szakemberek. A beavatkozás teljes idejére a főpályán két sávon, sávelhúzással haladhat a forgalom. A térségben 60 kilométer per órás sebességkorlátozásra számíthatnak a közlekedők.