Oroszország washingtoni nagykövete úgy nyilatkozott, hogy ők semmilyen értesítést, figyelmeztetést nem kaptak az amerikai hatóságoktól a közelgő terrortámadásra vonatkozóan. A Fehér Ház a támadás után közölte, hogy már március elején információkat osztottak meg az orosz hatóságokkal, és figyelmeztették az amerikaiakat, hogy kerüljék a koncerteket és a tömegrendezvényeket egy esetleges moszkvai terrortámadás miatt – számolt be a hírről a Magyar Nemzet.

KRASNOGORSK, RUSSIA - MARCH 22: (RUSSIA OUT) Russian National Guard Service gather as fire rages inside the Crocus City Hall on March 22, 2024 in Krasnororsk, Russia. Early reports indicated multiple people were killed and many were wounded when several gunmen opened fire on the venue. (Photo by Contributor/Getty Images)
Fotó: Getty Images

Anatolij Antonov, Oroszország amerikai nagykövete a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a washingtoni orosz nagykövetség semmilyen értesítést nem kapott arról, hogy szélsőségesek terrortámadásra készülnek. Az orosz főváros melletti Krasznogorszkban péntek este hajtottak végre merényletet, amelyet az Iszlám Állam vállalt magára.

Az amerikaiak figyelmeztették Putyint a moszkvai terrortámadásra

Az orosz elnök azonban provokációnak, destabilizációs törekvésnek minősítette Washington figyelmeztetését.