BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok
Élő közvetítés
folyamatosan frissül

Az orosz-ukrán háború 786. napja – Trump: Ukrajna túlélése fontos

null
Összefoglaló:

A volt amerikai elnök úgy fogalmazott, hogy Ukrajna túlélése fontos az Egyesült Államok számára. 

Mindenki egyetért abban, hogy az ukrán túlélés és erő sokkal fontosabb legyen Európának, mint nekünk, de nekünk is fontos!

– írta Donald Trump a Truth Social Thursday közösségimédia-platformján. 

Donald Trump
Fotó: AFP

A támogató hangvételű poszt néhány nappal azelőtt született, hogy a republikánusok megszavaznák a 61 milliárd dolláros segélycsomagot Ukrajnának. A The Guardian cikke szerint egyes republikánusok ennek ellenére úgy értelmezték a posztot, mint annak jelzését, hogy a volt elnök ellenzi a jelenlegi segélycsomagot, bár Trump ezt nem mondta ki.

Denisz Smihal ukrán miniszterelnök üdvözölte a 61 milliárd dolláros segélycsomaggal kapcsolatos előrelépést csütörtökön, és azt mondta, hogy az amerikai tisztviselők biztosították őt arról, hogy 

Kijev heteken belül új fegyverekhez juthat, amint a segélyt jóváhagyják. 

Smihal korábban figyelmeztetett a harmadik világháború kitörésére, ha Ukrajna veszít Oroszországgal szemben. A BBC-nek úgy fogalmazott, hogy a pénzügyi segítség már „tegnap kellett, nem ma és nem holnap”.

Ha nem védjük meg (…) Ukrajna elbukik

– tette hozzá.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.