BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Amint belépett a Néppártba, Magyar Péter kijelentette, hogy egyetért Orbán Viktorral

Magyar Péter sem küldene fegyvert és csapatokat Ukrajnába.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke egyetért Orbán Viktorral abban, hogy sem fegyvereket, sem csapatokat nem küldene Ukrajnába. A politikus ezt nem sokkal azután jelentette ki, hogy pártját felvették az Európai Néppártba (EPP), abba az európai parlamenti pártszövetségbe, amelynek 2021-ig a Fidesz is tagja volt.

Magyar Péter sem küldene fegyvert és csapatokat Ukrajnába.
Magyar Péter sem küldene fegyvert és csapatokat Ukrajnába / Fotó: AFP

Osztjuk a kormány álláspontját: Magyarországról nem küldünk csapatokat vagy fegyvereket Ukrajnába

– nyilatkozta Magyar Péter kedd délután.

A Politico cikkében emlékeztetett, hogy az EPP magas rangú képviselői, mint például Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Manfred Weber pártelnök attól tették függővé a pártszövetségbe való felvételt, hogy a csatlakozó párt támogatja-e a néppárt Ukrajnával kapcsolatos álláspontját. A Tisza Párt alelnöke Weberrel napokkal ezelőtt egyeztetett. 

Magyar úgy látja, hogy „az EPP megértette Magyarország különleges, érzékeny helyzetét a háborúban”.

„De természetesen minden más módon és eszközzel támogatni fogjuk az ukrán népet” – tette hozzá.

A Tisza Párt tényleges vezetője egyúttal támogatta Ukrajna önvédelemhez való jogát, Vlagyimir Putyin orosz elnököt agresszornak minősítette, és kijelentette, hogy Ukrajna függetlensége és szuverenitása nemzetközi védelem alá esik.

Magyar Péter mégis elfogadhatja a húszezer eurós „kamuállást”

Annak ellenére, hogy korábban többször is azt hangoztatta, nem kíván EP-képviselő lenni, Magyar Péter most mégis elfogadhatja a több millió forintos „kamuállást”. Magyar Péter hétfőn utazott Brüsszelbe, ahol kiderül, az Európai Néppárt befogadja-e a Tisza Párt képviselőit.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.