Jeff Bezos űrturizmussal foglalkozó vállalatának, a Blue Orginnek egyik következő ügyfele, William Shatner, a Strak Trek eredeti sorozatának Kirk kapitánya lesz, ám a legfrissebb hírek szerint egy nappal tovább kell várnia.

Fotó: Handout / BLUE ORIGIN  / AFP

Az eredeti tervek szerint a kaland október 12-én indult volna, de az erős szél miatt végül a vállalat szerdára halasztotta a turistákat szállító, egyedi kialakítású New Shepard fellövését.

A tíz percig tartó úton Shatner három társával vesz részt, és az út végére ő lesz a legidősebb ember, aki valaha az űrben járt. A Blue Origin elmondása szerint a cégnél már 100 millió dollár értékében vásároltak jegyeket az űrutazásra,

 melyből ez lesz a második. Az első alkalommal a cég alapítója, Bezos és fivére vlamint négy másik turista látogatta meg az űr határát.

Az űrhajó a Földtől 105 kilométeres magasságba jut fel. 

A kapszulában Chris Boshuizen, az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) korábbi mérnöke, Glen de Vries, a Medidata szoftvercég társalapítója és Audrey Powers, Blue Origin küldetésekért és repülési műveletekért felelős alelnöke is helyet kap.