Nemzetközi gazdaság

Nem rombolta le a kijeviek vállalkozási kedvét a háború

Az orosz megszállás óta több mint negyvenezer céget alapítottak Kijev megyében.

Az orosz invázió kezdete óta 41 567 új vállalkozást jegyeztek be Kijev megyében. A régióban összesen 194 ezer vállalkozót tartanak nyilván. A 2022-es év adatai szerint a központi megye Ukrajna öt legvonzóbb megyéje között szerepel a vállalkozások szempontjából – írja a Suspilne adatai alapján a Kárpáti Igaz Szó kárpátaljai hírportál.

Kijev ukrán vállalkozás cég
Nem rombolta le a kijeviek vállalkozási kedvét a háború.
Fotó: AFP

A Kijevi Megyei Katonai Közigazgatás vezetője, Olekszij Kuleba szerint a háború alatt végzett üzleti tevékenység kiemelten fontos, ugyanis ez a költségvetés egyik fő forrása és a munkahelyteremtés alapja.

Miután a térséget felszabadították az orosz megszállás alól, az újjáépítés egyik kiemelt feladata a gazdasági potenciál helyreállítása lett, különös tekintettel a vállalkozások beindítására

– nyilatkozta Olekszij Kuleba.

A katonai vezető hozzáfűzte, hogy a főváros környékén több mint 300 vállalkozás szenvedett károkat az Oroszország által indított háború következtében, közülük 90 teljesen megsemmisült. Az elmúlt évben 55 vállalkozás költözött át Ukrajna más területeiről Kijev megyébe.

Kijevet választották a világ legjobb városának

Vitalij Klicsko szerint a történelmi ukrán főváros a bátorság és a rugalmasság világítótornya, amely egy ellenálló nemzetet vezet a brutális agresszorral szemben.

 

Kijev Olekszij Kuleba háború Ukrajna cég vállalkozás
Kapcsolódó cikkek