Nemzetközi gazdaság

Megszólalt a magyarországi palesztin nagykövetség: ez az izraeli kormány mentalitása, igazságot és szabadságot Palesztinának

Először kommentálta az izraeli háborús helyzetet a magyarországi palesztin nagykövetség.

Ez az izraeli kormány mentalitása – így kommentálta a magyarországi palesztin nagykövetség az X-en a hírt, hogy a zsidó álam teljes blokád alá vonja Gázát. A Budapest második kerületében, a Felső Zöldmáli út 120. szám alatt működő diplomáciai kirendeltség idézte az izraeli védelmi minisztert, aki úgy fogalmazott: 

Elrendeltem a Gázai övezet teljes blokádját, nem lesz áram, élelmiszer, üzemanyag, mindent lezárunk. Vadállatok ellen harcolunk, és ennek megfelelően cselekszünk.

A magyarországi palesztin nagykövetség szabadságot és igazságot követel. 
Fotó: Halil Hamra / AP / MTI

A palesztin nagykövetség szerint ez a nyilatkozat jól mutatja, milyen az izraeli kormány valódi mentalitása. A rövid, magyarul íródott bejegyzés végén igazságot és szabadságot követeltek Palesztinának.

A harmadik napja tartó súlyos konfliktusban a magyarországi palesztin nagykövetség eddig nem adott közre saját kommentárt. A palesztin állam hivatalos közleményeit osztotta meg. Illetve vasárnap posztolt egy videót, amely arról szól, hogy a palesztinoknak minden joguk megvan az önvédelemhez.

A mostani bejegyzésük az első, amelyben konkrétan a magyarországi palesztin diplomácia reagált az izraeli háborús szituációra.

Légiriadó Izraelben – szólnak a szirénák északon

Szólnak a szirénák Izraelben, a hatóságok vizsgálják a helyzetet. Közben már nyolcszáz zsidó állampolgár veszítette életét a terroristák által indított háborúban.

 

izraeli háború palesztin nagykövetség Budapest Magyarország Palesztina
Kapcsolódó cikkek