A rossz eredmény nem utolsósorban a befektetési banki üzletág erőteljes visszaesésének köszönhető, ez a terület most 289 millió dolláros veszteséget ért el, árbevétele a második negyeddel összehasonlítva 23 százalékkal, 596 millió dollárra csökkent. A csoport által kezelt eszközök állománya 11 százalékkal mérséklődött, ami meghaladja az elemzők kilencszázalékos előrejelzését.
Léket ütött a csoport gazdálkodásán a Winterthur biztosító kára is, mely például csak a Swissair-csoporttal kötött szerződésein 200 millió frankot bukott az utolsó negyedben.
A nettó működési eredmény alakulása is siralmas, míg tavaly ez 1,7 milliárd frankot tett ki, az idén alig 21 milliót tudtak teljesíteni.
A Credit Suisse korábban már bejelentette, hogy költségcsökkentő intézkedésekre készül, ám ezek eredménye csak a jövő évi számokon látszik majd. Az ehhez szükséges ráfordítások tovább rontják majd a negyedik negyed számait is, ám a csoport vezetése szerint a program eredménye jövőre legkevesebb egymilliárd dollár megtakarítás lesz.