A tartós fogyasztási cikkek iránti vártnál gyengébb megrendelések miatt esett a dollár árfolyama a nemzetközi devizapiacokon. A tartós fogyasztási cikkek iránti igény 0,6 százalékkal esett vissza márciusban az Egyesült Államokban, ami azt a teóriát erősítette, hogy az amerikai gazdaság talpra állása a vártnál lassabb ütemben fog bekövetkezni. Az amerikai deviza a jelentés publikálását követően azonnal gyengülni kezdett főbb riválisai ellenében. Az euró 89,13 centig erősödött tegnap délután New Yorkban, az egy nappal korábbi 88,94-os szintről.

A jennel szemben hasonlóképpen teljesített a dollár. Egy zöldhasú 129,62 jent ért tegnap, ami több mint féljenes gyengülést takar. Az ázsiai térség meghatározó devizája ugyanakkor drágult a közös európai fizetőeszköz ellenében. Egy euró délután 115,50 jent ért, ami ugyan nem sokkal, de alacsonyabb az előző napi árfolyamnál.

Londonban még mindig azt találgatják a spekulánsok, hogy melyik gazdaság lábal ki hamarabb a gyenge növekedési ciklusból. Az angol font árfolyama alig változott a dollár ellenében. Egy font sterling a keddi 1,4485 dolláros szintről tegnapra 1,4468-ig csúszott lejjebb.