Pénz- és tőkepiac

A bikák célja a füles csésze alakzat

Az amerikai részvénypiac kedden vegyes érzelmekkel végzett. A Dow Jones negyedik napja emelkedik, élvezve a DuPont (DD +3.57%) jó jelentését. A jó kezdés és a rossz fogyasztói bizalmi index után (ami február óta a legmélyebb pontjára esett) a vezető indexek mínuszba csúsztak és ott is végeztek.

Szerző: Tradenet Global

Ezekben a napokban nehéz a medve táborhoz tartozni. Tovább folyik a csata a bőségesen érkező jó vállalati eredmények és a gyenge makro adatok között. Tegnap azonban kitűnő lehetőség adódott a medvéknek, hogy átvegyék az irányítást. Az elmúlt hetek optimizmusa után azonban nehéz dolguk volt.

„Az üzleti környezet és a feletti aggodalmak sötét felhőt vonnak a fogyasztók fölé, ami addig nem valószínű, hogy elmúlna, míg helyre nem áll az álláskeresők piaca. A fogyasztók megnövekedett idegessége a pesszimista jövedelmi kilátásaikkal és a visszafogott álláshely-bővüléssel együtt a kiskereskedelem valószínűleg nagy kihívással néz szembe az iskolakezdési időszakban.” – mondta Lynn Franco, a fogyasztói szokásokat kutató intézet vezetője. A fogyasztók költekezése pedig kulcsfontosságú tényező a gazdasági talpra állásban, mivel az amerikai gazdaság 70%-áért az felel.

A gyenge makro adat hatására a kiskereskedelemben érdekelt részvények gyengén teljesítettek. Az Office Depot (ODP -6.98%) kiábrándító eredményt tett közzé a második negyedévi forgalom zuhanása miatt. A másik legrosszabban teljesítő nagyvállalat az Urban Outfitters volt, ami közel 5%-ot esett. A kiskereskedelmi szektor 1.91%-os éles esést szenvedett el.

Az indexek vegyes képet mutattak kedden. Az arany (-3.68%) és az ingatlanszektor (-2.7%) húzta le a piacot; a bankszektor viszont a másik erőhatást képviselte +0.43%-os enyhe emelkedésével. A Dow Jones (10538 pontra) +0.12%-ot drágult, míg az S&P500 index (1114 pontra) -0.1%-ot, a NASDAQ pedig (2288 pontra) -0.36%-ot gyengült. A NYSE forgalma 1.11 milliárd volt.

A vállalati gyorsjelentések és a makro adatok közötti küzdelem szerdán tovább folytatódik. A júniusi gyártói megrendelések mai nyitás előtt megjelenő adata mutatja a gyártói szektor állapotát. Ugyanekkor jelenik meg számos piacvezető vállalat negyedéves jelentése is, mint a Boeing (BA), a Conoco Phillips (COP) vagy a Newmont Mining (NEM). A Fed gazdaság állapotát felmérő Bézs Könyvének megjelenése 14 órakor lesz, ami bármerre elmozdíthatja a piacot.
 
S&P 500 (SPY)

Az S&P500 index kedden oldalazva kereskedett. A néhány jó gyorsjelentés hatására az index erősen nyitott. A bankszektorból kiemelkedően jó jelentések érkeztek. A fogyasztói bizalmi index azonban felébresztette a medvéket, hogy bezárják a nap elején nyitott rést. Ők azonban gyengeséget és bizonytalanságot mutattak, és az adódó lehetőség ellenére sem tudták kedvükre fordítani a piacot. A nap így nulla közelben zárt.

Az index kezd megállapodni az EMA200 fölött, és mostanában törte meg az áprilisi csúcs és a júniusi korrekció között húzott trendvonalat. Lefelé korrekció várható az elmúlt háromheti emelkedés után, de a trend még mindig emelkedőnek mondható. A mostani emelkedő trendben a legnagyobb fontossága a 110 pontos szintnek van, ami számos alkalommal szolgált támaszként és ellenállásként is, és az EMA200 is itt tartózkodik jelenleg.

Az index -0.1% mozgással zárt 1114 ponton.

NASDAQ (QQQQ)

A Nasdaq a nap elején folytatta pozitív lendületét, de minimális korrekcióval, piros gyertyával végzett. A hónap eleje óta tartó emelkedés tartja jó formáját, és képesnek tűnik a további erősödésre. Egy esetleges hanyatlás letesztelheti az EMA200 44.5 pontos értékét –ez a támaszok szintje.

Az index -0.36% mozgással zárt 2288 ponton.

Félvezetők ($SOX)

A félvezető szektor a tegnapi kereskedés elején kitörte a két hetes 370-es csúcsot, de aztán visszahúzódott alá, és Sötét Beborító Felhők gyertyát alakított ki. A bikák célja ennek a 370-es szintnek a kitörése, mely érvényesíti a Füles csésze alakzatot, ami lehetővé teszi, hogy a szektor tovább emelkedjen és megkörnyékezze a három hónappal ezelőtt beállított 377.51-es csúcsot. Az ágazat erősnek tűnik, és minden fontos mozgóátlagot támaszaként tudhat maga alatt.

A szektor -0.93% mozgással 366.08 ponton zárt.

Bankok ($BKX)

A bankszektor második napja zár az EMA200 fölött. A szektor több banktól is kapott jó gyorsjelentést, de aztán áldozatul esett a szektort körülvevő piac rossz hangulatának, és nyereségeinek egy részét elveszítette. A nap végére Hullócsillag gyertya alakult ki, ami a szektor 49 pont alá hanyatlása esetén megerősítést nyer. A bikák célja az index EMA200 indikátor fölé emelése és ott tartása. Ennek jelenlegi szintje 48.25 pont a keddi zárás után.

Első támasz: 44 pont

Az index +0.43% mozgással 49.39 ponton zárt.

Biotech ($BTK)

A múlt szerdán az EMA200-on kirajzolt és általunk is követett Dragon Fly gyertya ismét segített a piac emelésében. A szektor minden fontos mozgóátlag fölött kereskedik. A bikáknak az 1114 pontos háromhavi csúcs fölé kell emelniük a piacot, és ettől kezdve felgyorsulhat az emelkedés.

A szektor -0.84% mozgással 1076 ponton zárt.

Dow Jones bankszektor vállalati jelentés spy tradenet makroadat Nasdaq munkaeőrpiac EMA200
Kapcsolódó cikkek