Pénz- és tőkepiac

Járai biztosítója nyugdíjpénztárral szövetkezik

Stratégiai együttműködésre irányuló szándéknyilatkozatot írt ma alá a CIG Pannónia Életbiztosító és a VIT Nyugdíjpénztár.

Az együttműködés oka Horváth Béla, a CIG Pannónia elnöke szerint az, hogy a VIT Nyugdíjpénztár nagyon jó hozamokat ért el, emellett az életbiztosítónak jó lehetőséget kínál egy ilyen megtakarítási forma, hiszen így tudnak például járadékszolgáltatást nyújtani a tagoknak.

Járai Zsigmon, a CIG Pannónia felügyelöbizottságának elnöke hangsúlyozta, a társaság mindig is tervezte, hogy belép a nyugdíjpénztári piacra. Ez a magánnyugdíjpénztári rendszer átalakítása miatt korábban létre jöhetett, mivel vannak olyan kisebb pénztárak, amelyek a magán ág nélkül nem biztos, hogy megállnak a lábukon.

A CIG Pannónia szeretne minél több kisebb pénztárral együttműködni, és minél nagyobb szereplővé válni ezen a piacon.

Az éltebiztosító az önkéntes és a magánnyugdíjpénztári vagyonkezelésben szeretne nagyobb szerepet vállalni.

Vokony János, a VIT igazgatótanácsának elnöke elmondta, hogy a pénztár neve a jövőben Pannónia Nyugdíjpénztárra változhat. A nyugdíjpénztár mellett egészség- és önsegélyező pénztárat is indítanak. A VIT magánnyugdíjpénztári ágáról elmondta, hogy az állami rendszerbe való visszalépések miatt nem maradt a további működéshez szükséges kétezer tagjuk, ám tárgyaltak más kisebb pénztárakkal, és velük együttműködve már 5000 fős taglétszámot érnek el, így meg tudják menteni a magánpénztári ágat is.

CIG Pannónia vit nyugdíjpénztár nyugdíjpénztár járadékszolgáltatás magánnyugdíjpénztár
Kapcsolódó cikkek