Pénz- és tőkepiac

Fitch: stabil a közép- és kelet-európai bankrendszerek kilátása

Stabil kilátással kezdhetik a jövő évet a közép- és kelet-európai bankrendszerek, de működési környezetük a térség egészét tekintve továbbra is nehéz - áll a Fitch Ratings csütörtökön Londonban ismertetett térségi helyzetértékelésében.

A nemzetközi hitelminősítő a magyar bankrendszer működési környezetét mindazonáltal kedvezőnek nevezi. A Fitch londoni elemzői közölték: a magyar bankszektorra érvényben tartott stabil kilátás a cég azon várakozását tükrözi, hogy a támogató működési környezet és a felügyeleti oldalról érvényesülő nyomás enyhülése elősegíti a magyar bankok eszközminőségének és teljesítményének fokozatos javulását.

A magyar bankszektor stabil kilátásának fenntartásához a Fitch a megfelelő rendszerszintű tőkeellátottságot és a korlátozott refinanszírozási kockázatokat is figyelembe vette.
   
Egy másik nagy hitelminősítő, a Moody''s Investors Service nemrégiben pozitívra javította az addigi stabilról a magyar bankszektor kilátását, azzal a véleményével indokolva a lépést, hogy a javuló magyarországi működési környezet várhatóan jót tesz a bankok eszközminőségének és tőkehelyzetének.

MTI-->

stabil kilátás bankrendszer közép-kelet-európa Fitch
Kapcsolódó cikkek