Pénz- és tőkepiac

Elhagyja a tőzsdét a Pannon-Váltó

A Pannon-Váltó Ingatlanbefektetési és Vagyonkezelő Nyrt. kedden megtartott rendkívüli közgyűlése úgy döntött, hogy a társaság valamennyi 1000 forint névértékű törzsrészvényét kivezetik a Budapesti Értéktőzsdéről (BÉT) – derül ki a BÉT honlapján közzétett közgyűlési határozatokból.

A kivezetés várható időpontja 2017. szeptember 25.

A közgyűlés jóváhagyta, hogy a társaság 1800 forintért vásárolja vissza saját részvényeit azon személyektől, akik erre jogosultak és a részvények visszavásárlását az előírásoknak megfelelően kérték.

A társaságot a közgyűlés döntése szerint zártkörűvé alakítják át, ami a részvények tőzsdéről való kivezetésével válik hatályossá.

A cég igazgatósága korábban közölte: a cég részvényeinek tőzsdei forgalma tartósan alacsony, nincs jelentős érdeklődés a részvények iránt, továbbá nem terveznek a jövőben olyan akvizíciót, amely a tőkepiacon keresztüli tőkebevonást tenne szükségessé, ezért a tőzsdei jelenlét nem indokolt.

A BÉT honlapján közzétett adatok szerint a Pannon-Váltó átalakulással jött létre 1994-ben. A társaság eredetileg befektetési alapkezeléssel foglalkozott, majd az elmúlt években tevékenysége ingatlanpiaci befektetésekkel bővült. A társaság a Pannon Investor Zrt.-n keresztül gyakorlatilag a társaság elnökének tulajdonában van – írják.

A Pannon-Váltó jegyzett tőkéje 2016 végén 1,75 milliárd forint, saját tőkéje 1,86 milliárd forint volt a konszolidált IFRS (nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány) adatok szerint. A részvények 49,98 százaléka a Pannon Investor Zrt., 24,99 százaléka a Pannon Consulting Kft., 12,39 százaléka a Pannon Consultline Kft. tulajdonában van, 7,39 százalék saját a közkézhányad 5,25 százalék.

A Pannon-Váltó részvényei a BÉT standard kategóriájában forognak, utolsó záróáruk június 26-án 1750 forint volt, az elmúlt évben a legmagasabb ár 1750 forint, a legalacsonyabb 600 forint volt.

részvény tőzsde kivezetés BÉT
Kapcsolódó cikkek