Pénz- és tőkepiac

Kolumbiában üzletel az OTT-One

Százmilliós forgalom mellett tépték az OTT-One részvényeit a befektetők, miután a társaság újabb dél-amerikai üzletről adott ki közleményt.

Az OTT-One múlt csütörtökön arról adott hírt, hogy tudományos és technológiai, valamint kereskedelmi tevékenységet célzó együttműködési szerződést írt alá a kolumbiai székhelyű s az ottani védelmi minisztérium tulajdonában lévő Codaltec társasággal. Az együttműködés keretében az OTT-One által fejlesztett és forgalmazott biztonságtechnikai megoldásokat a Codaltec sikeres próbaprojekteket követően a kolumbiai honvédelmi szervek használatára rendszeresíti, és viszonteladóként is képviseli az OTT-One termékeit Latin-Amerikában.

A szerződés aláírásával egy időben az OTT-One szakemberei elkezdték az első tesztprojektek üzembe helyezését a védelmi minisztérium hatáskörében lévő kolumbiai helyszíneken.

Az együttműködés a Codaltec által kifejlesztett Gecko fegyverszimulátor-rendszer kereskedelmére is feljogosítja a magyar társaságot. A rendszer segítségével rendvédelmi szervek és biztonságtechnikai cégek költséghatékonyabban és kevesebb korlátozással gyakorolhatják a fegyverhasználatot. A Gecko kereskedési jogait az OTT-One Európára, Afrikára és Ázsiára is megszerezte.

Ujjlenyomat-olvasókat is gyárt a biztonságtechnikai megoldásokkal foglalkozó cég
Fotó: Shutterstock

Nem ismeretlen terep az OTT-One számára Kolumbia. Tavaly októberben a korábban öt évig 50 forint alatt sínylődő árfolyama épp azt követően lőtt ki 300 forintig, hogy Bogotában szerződtek Kolumbia egyik meghatározó biztonságtechnikai cégével a vénaszkenneren alapuló biztonságtechnikai megoldások értékesítésére. A vénaszkenneres megoldások a biometrikus azonosításon alapuló szoftveres szolgáltatások közé tartoznak:

nem elég egy eszköz (token) birtoklása és a jelszó (PIN), hanem a jelszó használatára jogosult személynek fizikailag is jelen kell lennie az azonosításkor, és ez a tenyérben található vénák szerkezete alapján történik.

Idén márciusban öt afrikai ország – a Kongói Demokratikus Köztársaság, a Kongói Köztársaság, Kenya, Ruanda és Burundi – képviselőjével írtak alá együttműködési megállapodást. A szerződő országok fizetős orvosi ellátási szolgáltatások igénybevételére Magyarországra utaztatnak pácienseket. Ebben a folyamatban magas biztonságú betegadat-kezelő (GDPR-konform) megoldásokat és vénaszkenner-alapú betegazonosító rendszereket biztosít közreműködő partnerként az OTT-One, ezenkívül blockchainalapú elszámolási, adatkezelési megoldásokat is szállít.

A teljes cikket a Világgazdaság hétfői számában olvashatja

Kolumbia biztonságtechnika Codaltec OTT-ONE
Kapcsolódó cikkek