Pénz- és tőkepiac

Jelentős megállapodás született Szófiában

A kínai kötvénypiacon történő panda-kötvény kibocsátásról írt alá szándéknyilatkozatot a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) és a Bank of China Szófiában, a Kínai-Kelet-Közép-Európai Együttműködési csúcstalálkozón, ahol Kína és 16 kelet-közép-európai ország miniszterelnökei tárgyaltak – közölte az MFB.

A szándéknyilatkozat, amelyet július 7-én írtak alá az MFB panda-piaci megjelenését készíti elő. A panda-kötvény a Kínai Népköztársaság belső tőkepiacán külföldi szereplők által kibocsátott kötvények elnevezése.

A megállapodás célja továbbá, hogy feltérképezze, a felek hogyan tudnak együttműködni projektek hitellel történő finanszírozásában, akár szindikált- vagy klubhitel formájában.

Fotó: AFP

A közlemény szerint a világ egyik legnagyobb kötvénypiacának számító pandakötvény-piacon csak korlátozottan jelenhetnek meg külföldi kibocsátók, ezért fontos eredmény az MFB és a Bank of China közötti megállapodás.

A szándéknyilatkozat aláírását követően további tárgyalások szükségesek a kötvénykibocsátás várható időpontjának véglegesítéséhez.

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek