Pénz- és tőkepiac

Visszaélést sejt a TEBÉSZ az Est Media ügyében

Keresetben támadta meg tegnap a bíróságon az Est Media október elsején megtartott rendkívüli közgyűlésének határozatait a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége.

Keresetet nyújtott be tegnap a bíróságra az Est Media október elsején megtartott rendkívüli közgyűlésének határozatai ellen a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ). Mint a Világgazdaságnak Dióslaki Gábor, a TEBÉSZ elnöke elmondta, a közgyűlési határozat elleni kereset benyújtása mellett büntetőfeljelentést is tesznek ismeretlen tettes ellen, várhatóan a jövő héten.

A szövetség – amely kisrészvényes az Est Media társaságban – vesztegetést, kényszerítést és gazdasági visszaélést sejt a háttérben. Az október eleji közgyűlés legfontosabb mozzanata az Est Media és a Deltagroup Holding között július 30-án tető alá hozott, a Delta Systems Kft. százszázalékos üzletrészéről megkötött adásvételi szerződés jóváhagyása volt. Mint akkor bejelentették, az Est Media megvásárolja a Delta Systemset, a Deltagroup pedig főrészvényessé válik a tőzsdei társaságban.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

A Delta Systems vételára 28,6 milliárd forint, amelyből 2,35 milliárdot készpénzben teljesít az Est Media, a fennmaradó 26,25 milliárd forintot pedig új részvények kibocsátásával teljesíti.

Dióslaki Gábor véleménye szerint az Est Media és a Delta közötti ügyletben az árazás módja és annak teljesítése mindenképp vizsgálandó, ez a szerződés kulcskérdése, hiszen a megállapított vételár a Delta saját tőkéjét 150-szeresen meghaladja.

A teljes cikket a Világgazdaság szerdai számában olvashatja

tébesz Est Media
Kapcsolódó cikkek