Pénz- és tőkepiac

Csökkenéssel nyitott a pesti tőzsde

A csütörtöki záró értékéhez képest alig változott.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,40 pontos csökkenéssel, 36 639,24 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záró értékéhez képest alig változott.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője korábban elmondta, hogy az Amerikai Egyesült Államokban óriási eladás volt a részvénypiacokon csütörtökön, és a német index is jelentősen csökkent. A nemzetközi tőzsdei eséseket többnyire az amerikai járványügyi helyzet romlásával összefüggő pesszimizmus eredményezte.

Hozzátette, hogy a csütörtöki komoly nemzetközi esésre a magyar a korábbi zárás miatt nem tudott aznap teljesen regálni, ezért a BÉT-en pénteken lehet nagyobb mozgásokra számítani. Móró Tamás szerint főleg az OTP-nél elképzelhető, hogy a csütörtöki árszint alatt kereskednek majd a papírral.

Fotó: Földi D. Attila / VG

Józsa Bence, az Equilor Befektetési Zrt. junior elemzője kommentárjában kiemelte, hogy pénteken is csökkenéssel indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén.

Kifejtette: az OTP árfolyama fontos támasz-zónához ért, ez 10 800-11 000 forint között húzódik, amennyiben szignifikánsan letörne, további tér nyílhat lefelé, ha azonban meg tud maradni felette, akkor hamarosan pozitív fordulat jöhet a technikai kép alapján. A Mol árfolyama folytathatja útját lefelé, az 1920 forintos szint irányába. A Richter grafikonján 6800 forintnál húzódik meghatározó támasz. A Magyar Telekom jegyzése továbbra is a 380-400 forintos sávban mozog, azonban most az alsó szélét tesztelgeti – írta Józsa Bence.

BUX tőzsdenyitás
Kapcsolódó cikkek