Pénz- és tőkepiac

Szélesre tárta az azonnali utalás kapuit a Mastercard bejelentése

A Transfer­Wise-számla-tulaj­donosok közel valós idejű pénzküldést indíthatnak bármely Mastercard kártyával rendelkező részére Európában, beleértve például Magyarországot is.

Tovább bővíti az együttműködést a Mastercard és a TransferWise. A bejelentés értelmében lehetővé válik a kártyák kibocsátása a világ bármely olyan piacán, amelyen Mastercard kártyákat elfogadnak, és a TransferWise engedéllyel rendelkezik. A Mastercard Európában 2018-tól, az első Trans­ferWise betéti kártyák megjelenése óta szoros partneri viszonyt alakított ki a technológiai céggel. Azóta a TransferWise világszerte több mint egymillió Mastercard kártyát bocsátott már ki.

A TransferWise az Európai Gazdasági Térség (EGT) területén, az Egyesült Államokban, Szingapúrban, Ausztráliában és Új-Zélandon ad ki Mastercard kártyákat, ezekhez az országokhoz pedig még idén Japán is csatlakozik.

A két cég mostani bejelentése azt mutatja, hogy a világ szinte minden országában megnyílik az út a TransferWise előtt. A szolgáltató elképzelései szerint az általa kínált, több pénznemet kezelő, határokon átnyúló (borderless) számla versenyre hívja a hagyományos és sokszor költséges nemzetközi bankolást a hazájukon kívül élők, vállalkozások és utazók számára. A Mastercard és a TransferWise közösen dolgozik azon is, hogy az Apple Pay, a Google Pay, a Fitbit és a Garmin Pay szolgáltatásokat az EGT területén valamennyi TransferWise-kártya-birtokos számára elérhetővé tegyék.

Fotó: Shutterstock

A kártyakibocsátás mellett a TransferWise a Mastercard Send technológia használatával lehetővé tette a TransferWise-számla-tulajdonosoknak, hogy közel valós idejű pénzküldést indítsanak bármely Mastercard kártyával rendelkező részére Európában, ideértve Spanyolországot, Romániát, Bulgáriát, Csehországot, Magyarországot, Lengyelországot, Ukrajnát, Grúziát, Horvátországot és Oroszországot.

Gyorsabbá, olcsóbbá és könnyebbé tesszük a pénz mozgatását világszerte. A nemzetközi terjeszkedés következő szakaszában is szeretnénk biztosítani az igénylési folyamatok kényelmét. A Mastercarddal való partneri kapcsolatunk alapja a magas szintű kényelem fenntartása világszerte

– mondta Kristo Kaarmann, a TransferWise társalapítója és vezérigazgatója. „A TransferWise elérhetőségének kiterjesztésével több millió ember számára tesszük lehetővé, hogy élhessen a Mastercard nyújtotta előnyökkel és a TransferWise innovatív, több valutájú fizetési megoldásaival” – nyilatkozta Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója. A Mastercard a világ legjobb fintech márkáinak partnere, az egyik globális piacvezető fizetési és technológiai vállalat. A világ leggyorsabb feldolgozó hálózatát üzemelteti több mint 210 országban. A TransferWise 2011-ben indult, és azon dolgozik, hogy a pénzmozgás legjobb módját építse ki. A szolgáltatást több mint nyolcmillió ember használja, és havonta több mint 4 milliárd angol font értékű nemzetközi tranzakciót dolgoz fel, évi 1 milliárd fontot megtakarítva ügyfeleinek.

MasterCard TransferWise
Kapcsolódó cikkek