Az MBH Bank 21,6 milliárd forint osztalékelőleg kifizetéséről döntött pénteken – jelentette be a bankcsoport a honlapján. A pénzintézet összesen 21 609 484 875 forintot oszt ki a részvényesek között. 

IMG_1799
Fotó: Kallus György

Az egy törzsrészvényre jutó mértéke 67 forint, ami a jelenlegi árfolyam mellett kevesebb mint egy százalékos osztalékhozamnak felel meg.

Az osztalékelőleget jövő év január 12-én fizeti ki a társaság az arra jogosult részvényeseinek. Az osztalékelőlegért legkésőbb 2024. január 3-án lehet MBH Bank részvényt vásárolna a Budapesti Értéktőzsdén.

A pénzintézet november végén impozáns eredményadatokat közölt az első kilenc hónapról szóló jelentésében. A pénzügyi szolgáltató több mint 272 milliárd forintnyi, adózás előtti eredményt termelt az első három negyedévben, kiugróan magas tőkearányos megtérülés mellett. A bankcsoport mérlegfőösszege szeptember végén meghaladta a 10 700 milliárd forintot.

Az MBH Bank részvényei pénteken 0,6 százalékkal drágultak, a kereskedés augusztus eleji indulása óta 89 százalékot ralizott a kurzus.