BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bizonytalan a forint – mutatjuk a részleteket

Vegyesen változott a forint árfolyama reggel.

Vegyesen mozgott a forint árfolyama kedd reggel a hétfő esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben. 

Hungarian,Forint,Euro,Exchange,Rate:,Hungarian,forint,And,Euro,Coins
Vegyes képet mutatott a forint árfolyama reggel / Fotó: Shutterstock

Az euró jegyzése kedden hat órakor 385,99 forintra erősödött a hétfő esti 385,82 forintról, a dolláré 355,20 forintról 355,49 forintra nőtt, a svájci franké viszont 390,50 forintról 390,34 forintra süllyedt. Az euró jegyzése 1,0856 dollárra gyengült a hétfő esti 1,0862 dollárról. Korábban a Világgazdasaság is megírta, hogy a forintnak köszönhetően ezúttal nyugodtan készülhetnek Matolcsyék a monetáris tanács keddi ülésére, amelyen tovább vághatják a kamatot. Nagy kérdés, hogy a hazai deviza elmúlt hetekben látott erősödése láttán rászánja-e magát egy bátrabb lépésre a jegybank.  Virág Barnabás, az MNB alelnöke még márciusban jelentette be, hogy a második negyedévben új szakaszba lép a monetáris politika, azaz a korábbi 75-100 bázispontos vágások helyett a jegybank áttér egy lassabb kamatvágási tempóra. Ennek megfelelően mérsékelte áprilisban 50 bázisponttal az alapkamatot, így ha tartja magát az MNB a kommunikációjához, akkor júniusban 6,5 és 7 százalék között állhat meg. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.