Stabilan a 390-es lélektani kulcsszint alatt táborozott le a forint csütörtök reggel. Hosszabb időtávon már trendszerűnek is nevezhető a mozgás, jelenleg az euró-forint keresztárfolyam 389,5-en áll, míg öt napja még 393,5-nél volt a kurzus. 

_VEZ3128, forint
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A kilátások egész jók, a Federal Reserve szerda esti kommunikációja erősítheti a kockázatvállalási kedvet, ami előnyös a feltörekvő piaci devizáknak is, így a forintnak. A Raiffeisen elemzői szerint, miután a 100 hetes mozgóátlag – 390,1 – alá szúrt a jegyzés, látótávolságba került a 388,7-nél húzódó 100 napos mozgóátlag. Bár az sem kizárt, hogy a 390-es szint alatt megint kifogy a lendületből a forint, ahogy az április elején is történt. 

Szerdán ugyan 390 alatt is kereskedtek az euró-forinttal, de a szünnap miatt ez nem igazán mérvadó, mivel alacsony volt a forgalom, ahogy ilyenkor lenni szokott a forint piacán. Az sem mindegy, hogy muzsikál a dollár, elemzők szerint szükség lenne további dollárgyengülésre, hogy valóban tovább menetelhessen a magyar deviza. 

A forint ötnapos időtávon 0,8 százalékkal erősödött, az elmúlt egy hónapban pedig 1,35-ot. A jelenlegi szinteken április 11. óta nem járt az euró-forint.

Csütörtökön az amerikai munkaerőpiaci adatok mellett a 

cseh kamatdöntésre érdemes figyelni. 

 

Az euró-forint árfolyam 5 nap