Most nem olcsók a régiós papírok

Pénzügy | Tőzsde

A régiós részvények árazásuk alapján nem kifejezetten olcsók, a gazdasági ciklus fordulásának ellenére nem most érdemes venni őket – áll Móró Tamásnak, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzési vezetőjének szerdán megjelent, a 2010-es kilátásokról szóló elemzésében. Ennek oka, hogy a piac a jövő évi profitnövekedési lehetőségeket tekintve túl optimista: a legtöbb országot tekintve alultőkésített és hitelezni nem akaró bankrendszer az egyik oldalon, a túlzott hitelállomány alatt nyögő lakosság a másik oldalon visszafogja majd a növekedést. Ugyanakkor néhány egyedi részvényben most is látni lehetőséget – mutat rá az elemzés. VG

Sikeres volt a City fellebbezése, indulhatnak a BL-ben

Megnyugodhatnak a manchesteri kékek hívei, csak 10 millió euróba került a pénzügyi fair play megsértése, a BL-indulás nem veszett el.

Varga Mihály: Érthetetlenek az aránytalanságok

A magyar álláspont szerint igazságos és rugalmas forráselosztásra van szükség az uniós válságkezelésben.

Rossz a nyugdíjpénztári teljesítmény

A tanulmány szerint a második pillérben nagyobb hozamokat kellene biztosítani a takarékoskodóknak, és módosítani kellene a díjakon is.

Több százmillió forint a vallásos könnyűzene támogatására

A magyar keresztény vallásos könnyűzene az elmúlt időszakban felkerült a világtérképre, komoly sikereket ért el – mondta a kultúráért felelős államtitkár.
Világgazdaság Piactér