Európa Megoldás az önkormányzatoknak

Nemzetközi koordináció Budapestről

PR

A Deutsche Telekom Budapestről koordinálja a teljes csoport okosvárosokkal kapcsolatos tevékenységét. A European Smart Solutions Center 2017-ben jött létre, és hét európai országban támogatja kompetenciával, tervezéssel és olykor megvalósítással is a helyi fejlesztéseket. Világszerte jellemző trend, hogy egyre több ember költözik városokba jobb munkát, színvonalasabb oktatást és egészségügyi ellátást, több szórakozási lehetőséget keresve. Ma 3,6 milliárd ember él városokban a Földön, de ez a szám 2050-re közel a duplája lesz, ami előbb-utóbb komoly kihívás elé állítja a városvezetőket.

Egyrészt remek dolog, hogy a lakók számának növekedésével egyre több az adóbevétel, egyre gazdagabb a város, másrészt egyre nagyobb kihívást jelent majd például a közlekedésszervezés, a környezetszennyezés vagy a közbiztonság. Az ESC célja a Deutsche Telekom Csoport smart city koncepcióval és fejlesztéssel kapcsolatos szakértelmének és tevékenységeinek összefogása, a piacralépési tevékenységek támogatása, valamint a felhasználók bizalmát kiérdemlő és élvező smart city megoldások elérhetővé tétele az összes európai önkormányzat számára. Az ESC olyan központi funkciókat biztosít, mint a marketing, partneri együttműködések elősegítése, az értékesítés előtti és utáni folyamatok irányítása, valamint szorosan együttműködik a helyi smart city értékesítési és megvalósítási szakértőkkel. A központban emellett egy helyre koncentrált szakértelemmel rendelkeznek a városok számára az EU által városfejlesztési célokra létrehozott alapok felhasználására biztosított tanácsadási tevékenységek terén is.

Ön mit gondol erről? Mondja el véleményét!

Okosfegyverekkel látnák el a hadsereget

Friss trend van kibontakozóban az Egyesült Államokban, a fegyverviselés hazájában ugyanis egy új korszak köszönthet be az úgynevezett okos­fegyverek sorozatgyártásával.

London halasztana, Brüsszel döntésképtelen

A brit kiválás halasztásáról egyeztettek a huszonhetek kormányainak képviselői.
Világgazdaság Piactér