Sportgazdaság

Szoboszlai Dominikot üdvözlik az RB Leipzig edzőkomplexumában

A RB Leipzig Facebook oldalán tett közé egy videót, amelyen a magyar labdarúgót köszönti a csapatnál Willi Orban és Gulácsi Péter.

Egybehangzó médiaértesülés szerint Szoboszlai Dominik már csütörtökön aláírja szerződését az RB Leipzig labdarúgócsapatánál.

A Sportbuzzer nevű portál és a Sky tv-csatorna egyformán úgy tudja, hogy a magyar válogatott 20 éves középpályása csütörtök folyamán részt vesz az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, majd 2025-ig szóló megállapodást köt a német klubbal.

A hírek szerint a lipcsei egyesület körülbelül 20 millió eurót(körülbelül 7,1 milliárd forintot) fizet a játékos jelenlegi klubjának, az osztrák Red Bull Salzburgnak.

Csütörtökön délután az RB Leipzig Facebook oldalán tett közé egy videót, amelyen

feltételezhetően a magyar labdarúgó látható, ahogyan megérkezik a lipcsei edzőkomplexumba, ahol Willi Orban és Gulácsi Péter is üdvözli a sportolót.

Körülbelül egy órával az első sejtelmes videó után, egy újabb felvételt tett közé a német labdarúgócsapat, amelyen már személy szerint Szoboszlai Dominikot üdvözli soraiban az RB Leipzig, és az öltözőben a 17-es számú mezt rántja elő sporttáskájából.

Szoboszlai korábban a Sky-nak adott interjúban már bejelentette, hogy távozik, de azt nem árulta el, hogy hova igazol.

Eddig 17 futballista – többek között Gulácsi Péter – szerződött az osztrák klubtól a testvéregyesülethez. A lipcsei csapatnak a kapuson kívül van még egy magyar válogatott játékosa, Willi Orban.

Szoboszlai Dominik Foci labdarúgás RB Leipzig
Kapcsolódó cikkek