Sportgazdaság

McLarennél hatvankétmilliós céges autót osztogatnak

Az új MCL35M modellt kedden mutatta be az autógyár, amelyet a Mercedes motorja fog meghajtani.

A Forma-1-es McLaren csapat két versenyzője, Lando Norris és Daniel Ricciardo hatvanmilliós céges autót kapott. Az új MCL35M modellt kedden mutatta be az autógyár, amelyet a Mercedes motorja fog meghajtani – írja a motorsport.com.

A wokingi alakulat tavaly a harmadik lett a konstruktőri pontversenyben, idén pedig a Ricciardo-Norris párossal szállnak harcba a minél jobb eredményekért.

You’re not going to be able to miss me in Tesco’s carpark with this. Thanks for the new ride @McLarenAuto 👊🏼 pic.twitter.com/LGMQGEyuYi

— Lando Norris (@LandoNorris) May 3, 2019

A McLaren pedig nemcsak F1-es, hanem közúti autók terén is jeleskedik, éppen ezért meglehetősen erős céges kocsikat adnak a pilótáiknak is. Norris még 2019-ben mutatta meg, milyen McLarent kapott: egy McLaren 570S Coupét kapott.

A specifikációba pedig nehezen lehetne belekötni: 3,8 literes, V8-as motor, 570 lóerő, a végsebessége pedig 320 km/óra felett van – ahogy Norris is írta, ezt az autót nehéz lenne elveszteni a Tesco parkolójában – írja a portál.

A jármű ára pedig 150 ezer font, átszámolva körülbelül 62 millió forint.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Daniel Ricciardo (@danielricciardo) által megosztott bejegyzés

Ricciardo sem panaszkodhat, aki tavaly írta alá a 2023 végéig érvényes kontraktusát az istállóval, a 31 éves pilóta pedig egy 600 ezer dollárba (átszámolva: 178 millió forint) kerülő autót kapott, a McLaren 765LT-t. A kocsi 755 lóerős, 4 literes V8-as motorral érkezik, és 2,7 másodperc alatt gyorsul 0-ról 96,5 km/órára – írják.

(Borítókép: Lando Norris Instagram)

 

autó Forma-1 McLaren Lando Norris
Kapcsolódó cikkek